مصابحه ریاست محترم دانشکده با سایت نشر خبر

03 Jan 2018
کد خبر : 6700473
تعداد بازدید : 1585

مصابحه جنب آقای دکتر یلفانی با عنوان ناهنجاریهای اسکلتی بلای جان جوانان ایرانی

ناهنجاری های اسکلتی بلای جان جوانان ایرانی / هجوم تکنولوژی مدرن به قامت و اسکلت جوانان
 دکتر یلفانی متخصص آسیب شناسی ورزشی در همدان اظهار داشت: اگر افراد دائما پشت میز کامپیوتر هستند و از موبایل استفاده می کنند باید تا جایی که ممکن است از خم شدن گردن جلوگیری کنند چرا که رعایت نکردن این موارد باعث خستگی زود رس در ناحیه کمربند شانه ای که شامل گردن و شانه ها است به مرور زمان می شود و در نتیجه باعث مشکل دیسک بین مهره ای می شود و آن ها حالت ارتجاعی خود را از دست می دهند و مهره ها به یکدیگر نزدیک می شوند که ساییده شدن آنها روی یکدیگر آرتوروز گردن را ایجاد می کند .
دکتر یلفانی: زندگی در دنیای مدرن امروزی مزایای زیادی دارد. همه ما از امکاناتی که وسایل دیجیتالی برای‌مان فراهم کرده‌اند، لذت می‌بریم و با اپلیکیشن‌های تلفن همراه کار می‌کنیم اما در این میان مشکلاتی هم به‌وجود می‌آید که محصول دنیای مدرن است.

یکی از این بیماری‌های جدید دنیای مدرن «گردن پیامکی» است. این مشکل بیشتر در میان جوان‌ها دیده می‌شود. باوجود اینکه جوان‌ها بیشتر از ابزارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند باید بیشتر مراقب ستون فقرات و گردن‌شان باشند، در این خصوص با دکتر علی یلفانی متخصص آسیب شناسی ورزشی در همدان به گفتگو پرداختیم.

دکتر علی یلفانی اظهارداشت: امروزه مشکل اساسی در جامعه ما بیشتر خستگی زیاد یا تحلیل زود رس و فرسودگی بدن در جامعه باشد و شاهد اختلالات عضلانی اسکلتی در بیش از 65 درصد از مردم هستیم که این موضوع به شیوه زندگی آن ها برمی گردد، چرا که در قدیم شیوه زندگی متفاوت بوده و در جامعه امروزی ما مظاهر زندگی مدرن و تکنولوژی را داریم اما موارد و نکاتی را که باید رعایت شود اهمیت نمی دهیم .

وی با بیان اینکه امروزه شیوه زندگی به طوری نیست که همه جوانب در نظر گرفته شود و باید در نشستن و خوابیدن و استفاده از تکنولوژی قوانین آن را نیز رعایت کنیم ادامه داد: معضلات قامتی در بانوان 70 درصد و در بین آقایان 30 درصد است که افراد با فعالیت های منظم می توانند آن را به حداقل برسانند .

متخصص آسیب شناسی ورزشی عنوان کرد: مشکلات در دو قسمت که قسمت ارگونومی آن مربوط به محیط کار و زندگی با مشخصات فیزیکی و روانی انسان هاست که هر چقدر قوانین بدن انسان را بشناسیم و حرکات را هماهنگ با این قوانین کنیم می گوییم ارگونومیک است و مطابق با قوانین فیزیکی در بدن است و وسایل را مطابق با بدن انسان در نظر گرفته شده است چرا که در این حال مشکلات کمتر می شود .

وی دومین مورد را فعالیت بدنی کم و بی تحرکی در جامعه امروزی دانست و گفت: ایران امروزه مظاهر زندگی پیشرفته را در جوامع داریم اما از لحاظ فعالیت های بدنی در سطح پایین هستیم که بیشتر این مسایل به علت کم تحرکی و بی تحرکی است همانطور که می دانی در جوامع گذشته کمتر شاهد این مشکلات بودیم چرا که بی تحرکی تا این حد وجود نداشت و فعالیت های افراد بسیار بیشتر بود .

دکتر یلفانی تصریح کرد: امروزه اگر کسی 100 قدم در روز بردارد کمتر دچار مشکلات قامتی و اسکلتی می شود، در حال حاضر جامعه ما یک جامعه غیر فعال است که باید فعال شود و افرادی که در هفته حداقل سه جلسه به مدت 45 دقیقه ورزش کنند و فعالیت های هوازی ورزشی داشته باشند کیفیت زندگی آن ها در سطح بالاتری قرار دارد .

استاد دانشگاه بوعلی سینای همدان تاکید کرد: امروزه حدود 35 درصد از افراد بیش از 10 ساعت از طول روز خود را روی صندلی هستند و حتی وقتی به منزل هم می روند باز روی صندلی هستند و بیشتر وقت خود را پشت میز کامپیوتر و میزکار صرف م کنند که این خود باعث گردن درد و کمربند شانه ای را تحت تاثیر خود قرار می دهد .

وی با بیان اینکه هنگامی که سر و گردن در حالت راست قرارگیرند حدود 5تا 6 کیلو گرم وزن بدن را باید گردن تحمل کند افزود: هر چه گردن بیشتر به سمت جلو آید باید وزن بیشتری را تحمل کند و همینطور هر چه به سمت پایین نیز بیاید وزن بیشتری را به مهره های گردن اضافه می کند .

گردن درد پیامکی مشکل شایع جوانان ایرانی

متخصص آسیب شناسی ورزشی در همدان اظهار داشت: اگر افراد دائما پشت میز کامپیوتر هستند و از موبایل استفاده می کنند باید تا جایی که ممکن است از خم شدن گردن جلوگیری کنند چرا که رعایت نکردن این موارد باعث خستگی زود رس در ناحیه کمربند شانه ای که شامل گردن و شانه ها است به مرور زمان می شود و در نتیجه باعث مشکل دیسک بین مهره ای می شود و آن ها حالت ارتجاعی خود را از دست می دهند و مهره ها به یکدیگر نزدیک می شوند که ساییده شدن آنها روی یکدیگر آرتوروز گردن را ایجاد می کند .